top of page

verzekerd met de Spaanse slag

Van de week heb ik mezelf ( ben toch 50 plusser) even laten testen op alle ziektes die ik dagelijks tegen kom op de tv series, HOUSE, NEW AMSTERDAM, GREY’S ANATOMY, en alle andere ziekenhuis series die we de afgelopen jaren hebben gezien.


Toen wij net  in Spanje kwamen wonen, waren we verzekerd via het zorgstelsel, vergelijkbaar met het oude ziekenfonds systeem in Nederland.

 Voor weinig  prima zorg, maar de wachttijd was enorm. Als je al  het geluk had naar binnen te kunnen komen in het ziekenhuis, en het geluk had dat je plaats kon nemen op een fijne harde stalen stoel met gaatjes.  Wat een totaal ander reliëf gaf aan je kleding als je na 4 uur opstond.

De wachtkamer in het ziekenhuis van San Pedro was drukker bezocht dan een gemiddelde markt op zaterdag  in Alphen aan de Rijn.

Uiteindelijk na een lange zit, en Arabisch duo lingo in het echt, werd ik opgeroepen om mij te melden, en, om mij vervolgens mede te delen dat ik niet mijn gegevens, maar die van Lisa had ingeleverd.

Mijn keuze bestond uit  weer opnieuw beginnen met al mijn papierwerk, of lekker naar huis gaan.


Thuis aangekomen merkte ik dat de pijn niet weg ging, en dus besloten wij om naar de eerste hulp van het Marbella hospitaal te rijden.

Heeft u ooit in een rij gestaan voor een concert? Dat dus………

Ik mocht plaats nemen naast een man die zijn arm had ingewikkeld in een handdoek waar het bloed doorheen sijpelde, met een klein plasje onder zijn stoel.

Waardoor ik al snel in de gaten had dat mijn niet visuele, helse, pijn, geen voorrang zou krijgen.Lang verhaal kort, 14.00 uur aangemeld en s ’nachts om 02.00 uur had ik eindelijk een bed.

Ik weet niet eens of de galblaas het probleem was, maar dit onderdeel van mijn lichaam had het ook niet meer naar het zin, en is vakkundig verwijderd.

Deze paar dagen in het ziekenhuis, waar de familie zorg draagt voor de zieken, en waardoor het voor mij elke avond op Kerst leek, heeft mij wel aan het denken gezet, en besloten om een privé verzekering te nemen.

Dus, vandaag mijn bloeduitslag laten uitleggen met mijn privé verzekering pas in de hand, terwijl  ik  mocht plaatsnemen op heerlijke stoeltjes, met prachtige blauwe kussentjes, en een glaasje Cava. En de rode loper die mij zou leiden naar de dokter voor mijn afspraak.

Of het was meer het gevoel van luxe. Kortom, een buitengewoon goede beslissing om in Spanje voor een paar euro meer in de maand een privé verzekering te nemen.

28 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page